أبوالعبد عضو جديد
عدد الرسائل : 99 تاريخ التسجيل : 28/09/2008
| موضوع: كنافة بالقشطة الخميس أكتوبر 23, 2008 3:37 pm | |
| المقادير:
1/2 كيلو كنافه كوب سمن سايحه
للقشطه: 2 كوب حليب 5 ملاعق كبيره دقيق كوب قشطه
للقطر: 1/2 1 كوب سكر 3/4 كوب ماء عصير ليمونه فانيليا
الطريقة:
تحضير القطر: نخلط مكونات القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا
نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق
نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار و نتركه ليبرد تماما
تحضير القشطه:
ندوب الدقيق في الحليب علي البارد ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط هكذا نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا حتي يتجانس الخليط تماما و تصبح القشطه جاهزه
تحضير الكنافه:
- تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح - ندهن صينيه بالسمن - نضع نصف مقدار الكنافه - نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها - نرش مقدار من السمن السايح - نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف) - نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري - نرش مقدار جيد من السمن السايح
طريقه الخبز:
ممكن تخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه لكن انا افضل اني اخبزها علي سطح البوتاجاز لأن طعمها بيبقي الذ بكتيييييييييير يعني تحطيها علي البوتاجاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها القطر البارد
و لازم تسيبيها تبرد خالص قبل التقطيع علشان ما تتفتتش منك
و بالهنا و الشفا
| |
|
اميرة فلسطين عضو جديد
عدد الرسائل : 42 تاريخ التسجيل : 14/10/2008
| موضوع: رد: كنافة بالقشطة الأربعاء نوفمبر 12, 2008 11:17 pm | |
| مشكور اخي ابو العبد تقبل مروري | |
|